En este momento estás viendo L’Escoleta de la Fundació, una oportunitat d’or per iniciar-se en el futbol femení

L’Escoleta de la Fundació, una oportunitat d’or per iniciar-se en el futbol femení

L’Escoleta de futbol femení és una exitosa iniciativa de la Fundació Futbol Base Reus que es va posar en funcionament per primer cop la temporada passada, aprofitant la creació del primer equip femení de l’entitat roig-i-negra.

Es tracta d’una escola de tecnificació per a noies que es volen iniciar en aquest esport. En la majoria de casos, mai han practicat futbol en cap equip federat. És per això, que els entrenaments estan enfocats als aspectes tècnics més bàsics, com el control de pilota o la passada. L’Escoleta compta amb entrenadors que proporcionen una atenció més individualitzada que en un equip convencional. Al finalitzar cada sessió d’entrenament es fan partits entre les jugadores per aprendre i descobrir les diferents posicions de camp amb la finalitat d’identificar en quina d’elles es troben més còmodes.

El principal objectiu de l’Escoleta és oferir una iniciació al futbol sense compromisos on tenen l’opció de provar l’esport amb altres jugadores de la seva edat. L’existència de nenes a les categories inicials del futbol base és gairebé nul·la, ja que iniciar-se futbolísticament amb nois suposa una barrera important. L’Escoleta permet trencar aquest mur i ampliar la base de practicants del futbol femení.

Els entrenaments es duen a terme els diumenges, just abans del partit del primer equip femení. Això permet que les noies puguin aprofitar i veure a les jugadores per aprendre més del joc. El cost de la tecnificació és gairebé simbòlic, entre 100 i 150 euros.

L’Escoleta no participa en cap campionat, és a dir, les jugadores no estan federades. Però, existeix l’opció de poder fitxar per l’equip femení del club i jugar en un equip federat amb altres noies. La tecnificació contribueix a fer créixer la família del futbol femení de la Fundació Futbol Base Reus.

Ferran Iglesias

Deja una respuesta