En este momento estás viendo El futbol femení a la ciutat de Reus (I)

El futbol femení a la ciutat de Reus (I)

Pas a pas

Aconseguir la igualtat entre homes i dones en el món de l’esport és un pas més cap al qual avança la societat. Les mateixes capacitats, la mateixa ambició, les mateixes ganes de donar-ho tot al terreny de joc. Però el que sí que és cert és que, històricament, els clubs de futbol només han acollit equips masculins, sense donar la possibilitat a les dones de practicar aquest esport.

En aquest sentit, el Reus és un referent respecte a potenciar el futbol femení al nostre territori. Actualment, té excel·lents equips de futbol base masculins, però també femenins. A tots ells se’ls hi destinen els mateixos recursos i la mateixa atenció, perquè es vol formar un futbol base de qualitat, sense diferències.

L’any 2001, vint anys enrere, es va iniciar un primer projecte de futbol femení a la ciutat. El CF Reus Deportiu va crear un primer equip perquè les noies també tinguessin l’oportunitat de practicar aquest esport.

En aquell moment, moltes noies encara tenien por de jugar a futbol, tenien por de ser titllades de nois, de perdre la seva feminitat davant la societat. Fins i tot hi havia famílies que ho veien exclusivament per a homes, un esport que les dones no havien de practicar.

El club va fer una crida a totes les noies de Reus i voltants perquè vinguessin a provar, i així poder seleccionar a les millors per tal de formar un equip. En aquella primera convocatòria hi van aparèixer unes quaranta joves. Després de disputar diversos partits entre elles, i algun entrenament, es va procedir a seleccionar-ne la meitat, que van formar aquell primer equip de futbol.

Tot i que la idea era començar amb només un equip, aviat n’hi va haver dos, l’A i el B. Les noies tenien entre 16 i 30 anys. El seu entrenador era el David Serrano, amb un passat com a jugador i un gran amant d’aquest esport. Recorda especialment  a l’Asun, la jugadora més veterana de l’equip, qui havia sigut també jugadora del Nàstic de Tarragona. Amb ell descobrim com va ser l’inici del futbol a la capital del Baix Camp.

Deja una respuesta