En este momento estás viendo “Volem invitar a la gent de la ciutat a què participin en el nou projecte, que vinguin a l’estadi i s’impliquin en el futbol femení”

“Volem invitar a la gent de la ciutat a què participin en el nou projecte, que vinguin a l’estadi i s’impliquin en el futbol femení”

El nou coordinador del futbol femení roig-i-negre, Roger Juncosa, afronta aquesta nova etapa dins el club amb moltes ganes i il·lusió, convençut de treballar dia rere dia per aquest nou projecte on s’incorpora l’equip amateur femení i l’escoleta. 

-Com ha estat el teu primer any com entrenador?

Ha sigut un any llarg, en el que he après molt com a entrenador. Al principi va ser estrany i difícil, perquè primer podíem entrenar, després vam parar a causa de les restriccions per la COVID-19 per part de la Generalitat, i també es va decretar el confinament municipal, per la qual cosa no podien venir algunes jugadores.

Però per altra banda, ha estat molt bonic, jo no havia estat mai en el futbol femení i m’ha agradat descobrir aquest món. Penso que les noies tenen les mateixes capacitats que els nois de jugar a futbol, i inclús m’han demostrat que en certes coses són millors.

-Quin ha estat el moment més difícil de la temporada?

Va ser quan vam començar la pretemporada. Tot indicava que podríem treballar amb normalitat, però a partir d’octubre vam haver d’aturar els entrenaments. Vam haver de realitzar entrenaments a distància, és a dir, les jugadores feien entrenaments personals, no en grup, i es trobava a faltar el dia a dia, que les jugadores trepitgessin el camp.

A més a més, no sabíem que passaria al cap d’unes setmanes o un mes, si finalment competiríem o si no, i aixo ens feia planificar d’una manera una mica diferente. 

-I el més bonic?

El final de temporada amb l’equip Aleví. Vam començar a competir i vam trobar que hi havia diferències amb els equips masculins que jugàvem, però dia a dia, i entrenament a entrenament, ha sigut una millora constant, i hem pogut competir cara a cara amb tots els equips masculins contra els quals hem jugat a la lliga.

Un altre moment que recordo d’aquesta temporada és el torneig que vam fer a El Collell. Va ser una experiència molt profitosa, ja que vam poder gaudir d’un cap de setmana de futbol i lleure.

Ens vam quedar a les semifinals, però va ser un cap de setmana molt divertit i especial per a les jugadores, i també per a nosaltres.

-Que vas sentir quan et van proposar ser el coordinador del futbol femení?

Al principi vaig sentir una mica de respecte, perquè no tenia experiència en temes de coordinació, però alhora molta il·lusió. M’ho vaig prendre com un repte personal per poder créixer en el món del futbol i poder aportar el meu granet de sorra en aquesta gran família que és la Fundació Futbol Base Reus.

-Et veus preparat?

Sí. És un repte molt important i que agafo amb moltes ganes. Es creen dos projectes nous, l’Amateur, que serà l’escala final al projecte del futbol femení, i l’Escoleta, per a les més petites.

Volem que sigui un projecte global, en el que tots els equips de la secció femenina estiguin relacionats. Que les jugadores es coneguin; que les petites vagin a veure a les grans, i que siguin un referent per elles.

-Quins són els objectius de cara a la nova temporada?

Els objectius de cara al nou any són continuar consolidant els equips femenins de la base, tant l’aleví com l’infantil, el cadet i el juvenil, en les màximes categories del futbol femení, que és on estem actualment. I també potenciar el sénior femení i l’escoleta.

L’Amateur és un equip nou, i el que volem és fer-lo competitiu i ambiciós. Lluitarem per aconseguir l’ascens de categoria aquest any,

-Que aportaràs, com a Roger Juncosa, al futbol femení de la teva ciutat?

Les ganes, el treball constant, i la il·lusió per fer créixer el futbol femení en aquesta ciutat. Vull que la gent s’enganxi al futbol femení, que els reusencs tornin a l’estadi a veure els partits, i que torni l’ambient de futbol que malhauradament s’ha perdut.

-Quines creus que són les claus per apropar el futbol femení a Reus?

Les claus són el treball ben fet i la constància. Volem animar a la gent a descobrir el futbol femení. Per exemple, en el cas del juvenil estem jugant contra equips de renom com el Barça, o l’Espanyol. Volem que els reusencs vegin que el futbol femení, és futbol, que és atractiu, i que gaudeixin d’aquest esport.

-Consideres que en un futur, el futbol femení i el masculí tindran la mateixa afició a la ciutat?

Tant de bo. Cada vegada el futbol femení agafa més importància, però encara queden moltes diferències i distàncies entre els equips masculins i els femenins en el futbol actual. 

Espero que aquestes diferències es redueixin en un futur, perquè volem invitar a la gent de la ciutat a què participin en el nou projecte, que vinguin a l’estadi i s’impliquin en el futbol femení. Estem segurs que si venen a l’estadi a veure un partit, no vindran només a aquell duel, sinó que tornaran diumenge rere diumenge.

-Parlem dels nous projectes. Per què una escoleta de futbol femení i un equip amateur?

L’Amateur l’hem creat per donar sortida a les jugadores del juvenil que acaben la seva etapa al futbol base, i ajuntar les futbolistes que s’han format a casa nostra perquè tornin a formar part del club.

Per sota, la idea és ampliar la secció femenina a curt termini, per això hem creat l’escoleta de tecnificació. Dedicada a les jugadores que estiguin interessades a descobrir el futbol femení. Que aquelles nenes que tinguin respecte o por a jugar amb nens, ho puguin fer en un ambient més relaxat i amb més noies, i que si finalment els hi agrada, en un futur, puguin ser jugadores del club.

-Com es treballarà a l’Escoleta?

Entrenarem un dia a la setmana, el diumenge al matí, i volem jugar un partit amistós amb qualsevol club un cop al mes.

Sobretot anirà enfocat a la tecnificació de les jugadores; a millorar les seves capacitats técnico-tàctiques, i perquè s’introdueixin en el futbol femení en un ambient diferent, més relaxat.

-Que els hi diries a les jugadores dels equips femenins de la fundació?

Que treballin, que tinguin il·lusió per jugar al futbol femení, ja que tenen la gran sort d’estar en un dels millors clubs femenins de Catalunya. 

També m’agradaria dir-les que somiin en gran i que treballin per aconseguir arribar al futbol profesional si així ho volen. 

Deja una respuesta