En este momento estás viendo Victòria clau per la permanència (2-1)

Victòria clau per la permanència (2-1)

El Juvenil Femení ha superat amb èxit la primera de les tres finals que li queden. Les roig-i-negres, que venien de guanyar 4-2 a un rival directe, sabien de la importància del partit d’aquest divendres davant el CE Llerona per allunyar-se de la zona de descens. Però davant tenien un conjunt molt combatiu i que també es trobava necessitat de punts per aconseguir la permanència.

El partit va estar molt disputat des de l’inici, cap dels dos equips aconseguia dominar amb claredat. El Juvenil Femení es va plantar amb un bloc compacte al mig camp amb la defensa avançada i les línies ben juntes per evitar una fàcil circulació al Llerona, que tenia més la possessió, tot i que només podia mantindre la pilota entre centrals. Però la primera ocasió va arribar per a les roig-i-negres quan al minut 5, Maria del Carme Cendra va centrar des de banda esquerra i Mariona Barceló no va arribar a rematar per ben poc. Aquesta arribada seria un avís previ del gol reusenc, ja que al minut 13, un nou centre des de banda esquerra, en aquest cas de la capitana Cinta Vilarroya va connectar amb Mariona al segon pal per fer l’1-0.

Després del gol, les visitants van pujar la pressió per empatar el partit, però el Juvenil Femení va saber llegir bé el partit i va tenir calma amb la pilota per contemporitzar el partit. Tot i això, el Llerona va saber crear perill i va gaudir de bones ocasions, sobretot atacant l’espatlla de la defensa roig-i-negra amb pilotades a l’espai; però aquestes arribades acabaven amb xuts que no anaven entre els tres pals. Quan millor estava el conjunt visitant, va arribar el segon gol de l’equip reusenc, en els minuts de descompte de la primera part. Després d’una recuperació al mig camp, la pilota li va caure a Maria del Carme Cendra que va veure a la portera rival avançada i va decidir xutar directament a porteria, aconseguint així ampliar les distàncies.

La segona part va començar amb molt mala fortuna per part de les roig-i-negres, ja que al minut 2 el Llerona va aconseguir posar el 2-1 al marcador amb un gol en pròpia porta de Marta Castellví. Les visitants van saber fer mal al conjunt entrenat per Pau Segura amb una pressió asfixiant i aconseguien arribar amb facilitat per banda esquerra. En una transició ràpida al minut 60, l’extrem esquerre va aconseguir fer un xut potent des de dins de l’àrea que Carlota Salomó va aturar en dos temps.

El domini de les visitants en aquest tram de partit era clar i, de fet, van gaudir de diverses ocasions, de córner o amb pilotes llargues, per empatar. El Juvenil Femení, que va saber sofrir i aguantar aquest mal inici de segona part, va variar l’esquema amb una formació de tres centrals i carrilers per donar amplitud i facilitar la circulació entre defenses en sortida de pilota; però van acabar tornant al clàssic 4-2-3-1. La primera ocasió de perill de les roig-i-negres va arribar al minut 67, amb una falta des de la frontal que va executar Cinta Vilarroya i que va sortir fregant el travesser. Deu minuts després, el Llerona va gaudir d’una molt bona ocasió per empatar el partit però de nou, Carlota Salomó va fer una gran intervenció per enviar la pilota a córner. Durant els últims minuts, les reusenques van tenir ocasions per sentenciar el partit, però finalment no es va moure el 2-1 del marcador.

Es tracta d’una victòria vital per aconseguir el gran objectiu de mantindre la categoria. A més, l’equip entrenat per Pau Segura va demostrar personalitat aguantant el resultat i competint un partit molt complicat, on les presses i els nervis provocaven moltes imprecisions. El Juvenil Femení es troba en dotzena posició a 6 punts del descens de manera momentània i només li queda enfrontar-se a l’últim classificat que és el Mercantil (16è) i el Santa Susanna (14è).

Fundació Futbol Base Reus ‘Juvenil Femení’: Carlota Salomó, Marta Castellví, Sara Azzouz, Emma Rosendo, Lucia Lindio, Cinta Vilarroya, Maria del Carme Cendra, Mariona Barceló, Nil Figueras, Júlia Francesch i Alba Sánchez (Noa Cobos, Elsa Doncel, Clàudia González, Laura Martos, Paula Catalan)

CE Llerona: Laia Roch, Aina Lan López, Paula Fernández, Rita Aguyé, Clàudia López, Aitana Zambrano, Alba Martínez, Carola Fontán, Nerea Torre, Maria Sánchez i Alba Alcántara (Judit Alcazar, Mariona Tarradellas, Jana Sanegre, Maria Cabello)

Gols: Mariona Barceló (13′) i Maria del Carme Cendra (39′) / Marta Castellví (42′, p.p.)

Deja una respuesta