En este momento estás viendo Crònica Juvenil | Dos gols del Girona en el temps afegit certifiquen el descens del Juvenil a Preferent

Crònica Juvenil | Dos gols del Girona en el temps afegit certifiquen el descens del Juvenil a Preferent

El gran esforç dels nois de Mía Guasch durant tota la temporada no troba recompensa després que els descensos compensats arrosseguin a Preferent als set últims classificats de la Lliga Nacional Juvenil: Mataró (11è), Reus (12è), Sants (13è), Olot (14è), Llagostera (15è), Manresa (16è) i Manlleu (17è).

Aquest fet és conseqüència dels quatre descensos d’equips catalans de la Divisió d’Honor Juvenil, la lliga immediatament superior a Nacional. I és que, el nombre d’equips que baixaven de Nacional, un mínim de cinc, variava en funció dels descensos d’equips catalans de Divisió d’Honor. Per exemple, si haguessin baixat només dos equips catalans de Divisió d’Honor, a Nacional es produirien cinc descensos i els reusencs encara podrien salvar-se en ocupar la dotzena plaça. De la mateixa forma, si haguessin estat sis els equips catalans que baixessin de Divisió d’Honor, una situació totalment possible, serien nou els conjunts que passarien de Nacional a Preferent.

Ja coneixedors d’aquesta situació, el Juvenil va encarar el partit contra el Girona conscient que només li valien els tres punts per arribar amb alguna opció a l’última jornada, i així ho van demostrar. Els roigs-i-negres van començar amb més ganes que els rivals i es van fer aviat amb el domini del joc, donant aquest esforç resultat al minut 30, quan aconseguien avançar-se al marcador amb un autèntic golàs de Sergi Folch després d’una pentinada de Sergi Vega (1-0).

A la represa, l’equip només va trigar sis minuts a ampliar la distància, de nou per mitjà d’un Sergi Folch que suma quinze dianes en tota la temporada, una xifra que el situa com a quart pitxitxi de la categoria (2-0). El gol i el pas dels minuts feien pensar que, aquest cop, els tres punts no s’escaparien de Reus. Al minut 89, però, Joan Serra escurçava distàncies pels gironins i posava l’ai al cos a la grada (2-1). Un minut més tard, Antonino Jastin Garcia confirmava els mals presagis fent l’empat definitiu en el temps afegit (2-2). I és que, malauradament, el Juvenil ha perdut punts importants en el descompte de molts partits. Uns punts que, si fem càlculs, els donarien la salvació. Tot i això, sense anar més lluny, la setmana passada van ser els reusencs qui van endur-se una victòria en els darrers instants del partit. El futbol és així.

El matx, per tant, acabava amb un 2 a 2 que sentencia les aspiracions roigs-i-negres de salvar la categoria al camp del Badalona en l’última jornada.

Fundació Futbol Base Reus: Jordi Roca, Xavier Borges, Pau Nel-lo, Raúl Melo, Ferran Calatayud, Roger Coll, Sergi Vega, Sergi Folch, Maikel Jiménez i Marc Cano (Ricard Alvárez, Rubén Martínez, Sergi Roca, Daniel Rodrigo, Thiago Catania, Jonathan Heredia, Lluís Vilanova)

F.C. Girona: Eric Burgos, Biel Borra, Marc Aznar, Marc Fernández, Jan Jiménez, Silvi Clua, Santi Pallarés, Guillem Hernández, Joan Serra, Guillem Bonet i Antonino Jastin Garcia (Martí Isern, Jan Danés, Gerard Moreno, Gerard Moreno, Roger Molas, Hugo Garcia, Albert Celma)

Gols: Sergi Folch (30’) (51’) / Joan Serra (88’) i Jastin Antonino Garcia (90’)

Targetes: Xavier Borges (42’), Llorenç Sendrós (45’) i Maikel Jiménez (90’) / Joan Serra (40’) i Roger Molas (85’)

Deja una respuesta