En este momento estás viendo Remuntada de líder (2-1)

Remuntada de líder (2-1)

Després d’haver perdut el lideratge la setmana passada, el Juvenil torna al capdavant de la classificació gràcies a la victòria davant el Cornellà i l’empat del Castelldefels

L’ascens estava en joc i l’Estadi ho sabia. Per això, es va vestir amb les seves millors gales amb gent entusiasmada a les grades per animar el Juvenil en la seva penúltima final de la temporada. Després de la dolorosa derrota al camp de l’Atlètic Sant Just, els roig-i-negres es van voler redimir d’aquell fatídic partit que els va fer perdre la primera posició. Però no seria gens fàcil, ja que s’enfrontaven a un altre dels aspirants pel títol i un dels rivals més forts de la categoria, el Cornellà.

El conjunt reusenc, conscient de la necessitat d’aconseguir els tres punts per seguir viu en la lluita per l’ascens, va començar el partit amb molta intensitat, trepitjant l’àrea rival. Però el primer avís de perill va arribar per part del Cornellà, que al minut 4 va gaudir d’una bona ocasió de gol amb una internada per la banda esquerra que va acabar amb un xut des de la frontal que va blocar Jordi Roca amb seguretat. Al minut 13, els visitants van acostar-se de nou a la porteria roig-i-negra amb un xut potent des de fora de l’àrea que de nou va refusar el porter local.

Els 30 primers minuts van ser una disputa de tu a tu, en la qual cap dels dos va trobar fluïdesa en el seu joc amb pilota, però el Cornellà va ser qui va gaudir de les millors ocasions. L’equip barceloní es va plantar amb una 4-2-3-1 per dominar el mig camp i robar la possessió al conjunt entrenat per Marc Carrasco, que sempre vol controlar el partit a través del domini de la pilota. A més, els roig-i-negres no es van sentir còmodes durant aquest primer tram de partit per culpa de la pressió que exercia el Cornellà, que a més aconseguia tapar bé el mig camp per evitar una bona circulació de l’esfèric.

Tot i això, al minut 38 el Juvenil va tenir l’ocasió més clara fins el moment amb una centrada de Jonathan que Alvaro va rematar de manera acrobàtica dins de l’àrea i que va obligar al porter visitant a fer una gran intervenció per refusar la pilota a córner. Però a la següent jugada, en un error en la sortida de pilota per part del porter Jordi Roca, el Cornellà va aconseguir avançar-se al marcador amb gol d’Adrián Bobi. I amb aquest cop tan dur que van rebre els reusencs, es va arribar al final de la segona part.

Les indicacions de Marc Carrasco al descans van tenir un efecte immediat, ja que els roig-i-negres van aconseguir imposar-se al camp durant els primers minuts de la segona part. De fet, al minut 47, van gaudir d’un penal a favor, després que un defensor rival fes caure a Estanis dins de l’àrea. Ell mateix el va xutar a l’esquerra de la porteria, però el porter li va endevinar les intencions i el va aturar. Qualsevol equip, després del gol rebut i el penal fallat, s’hauria enfonsat; però el Juvenil, que està fet d’una altra pasta, va seguir apretant amb intensitat per aconseguir la victòria.

Deu minut després, Estanis va fer una gran pressió a l’àrea rival i va aconseguir robar la pilota i xutar, però el porter va estar hàbil per tapar el xut. Els roig-i-negres estaven fent mèrits per empatar el partit i finalment ho van fer al minut 59 a través d’una falta lateral servida per Estanis que Pau Nel·lo va enviar de cap al fons de la xarxa. Va ser un gol que va pujar els ànims de l’equip i de tots els seguidors que havien acudit aquella tarda a l’Estadi. El Juvenil buscava un segon gol, que els donés la victòria, però el partit es va començar a travar, amb moltes interrupcions i sense ocasions de gol. La igualtat entre els dos equips era evident i a més, el cansament i les rampes van començar a fer acte de presència. Tot i això, al minut 79, el partit es va posar molt de cara per als reusencs, ja que el Cornellà es va quedar amb 10 després de l’expulsió de Marc Olmo per una forta entrada.

Semblava que el partit acabaria amb l’empat a 1 al marcador, però el Juvenil no es va rendir fins que l’àrbitre xiulés el final. I aquesta lluita i empenta va donar fruits al temps d’afegit. El refús d’un córner va caure als peus de Maikel que va deixar de cara per Oscar Gesti perquè aquest centrés de primeres. El seu centre va connectar amb Jesus Grau a la frontal de la petita i aquest va aconseguir batre al porter amb el seu remat de cap, culminant una remuntada èpica.

Els espectadors que van assistir a l’Estadi, van gaudir d’un partit trepidant entre dos grans equips i van vibrar amb els gols del Juvenil, que va aconseguir tres punts vitals després de donar-li la volta a un marcador desfavorable. A més, aquesta victòria segueix per recuperar de nou el lideratge, ja que el Castelldefels, que tenia un punt més que els roig-i-negres, van empatar 1-1 contra el Gavà. El més important s’ha fet, però ara queda una final, l’última jornada de la competició, en la qual el conjunt reusenc visitarà el camp del Ciudad Cooperativa per confirmar el seu ascens a la Lliga Nacional Juvenil.

Fundació Futbol Base Reus ‘Juvenil A’: Jordi Roca, Xavier Borges, Mohamed El Ouahabi, Pau Nel·lo, Raul Melo, Llorenç Sendrós, Jonathan Heredia, Maikel Jiménez, Sergi Vega, Estanis Pedrola i Alvaro (Carlos Yeste, Daniel Fernández, Oscar Gesti, Ferran Calatayud, Joan Llauradó, Pol Capella, Jesus Grau)

UD Cornellà: Damiá Ferrando, Daniel Rubio, Adrián Bobi, Finot, Nil Valero, Aitor, Alex Cantarero, Alex Robles, Iker Fernández, Pau Avila i Victor Aregall (Jorge Lopez, Marc Olmo, Roc Segarra, Medir Ouwehand, Mesfin Roda, Arnau Sorribes)

Gols: Pau Nel·lo (59′) i Jesus Grau (92′) / Adrián Bobi (40′)

Tagetes: Maikel Jiménez (9′), Llorenç Sendrós (76′), Alvaro (76′) i Jesus Grau (92′) / Adrián Bobi (39′), Victor Aregall (42′), Marc Olmo (75′, 79′) i Victor Irala (83′)

Deja una respuesta