En este momento estás viendo La Fundació incorpora dispositius GPS a la preparació física del Juvenil Preferent

La Fundació incorpora dispositius GPS a la preparació física del Juvenil Preferent

El Juvenil Preferent de la Fundació Futbol Base Reus ha iniciat els entrenaments incorporant una novetat en la preparació física: els jugadors porten un dispositiu GPS, d’última generació STATSports que monitora els seus moviments i ofereix tota mena de dades perquè el cos tècnic les analitzi.

El preparador físic, Mia Guasch, ressalta que «el dispositiu també pot sincronitzar-se amb una aplicació i la seva finalitat és el monitoratge de les càrregues d’entrenaments amb l’objectiu d’optimitzar el rendiment esportiu, minimitzar el risc de lesions i controlar els processos de readaptació dels futbolistes».

Mia Guasch disposa de cinc unitats amb les quals fa un seguiment de cinc jugadors de diferents posicions, ja que «cada posició requereix unes demandes diferents i especifiques». L’objectiu no és altre que «quantificar les càrregues externes per conèixer en temps real diferents paràmetres d’entrenaments i de partits. Així» afegeix, «sobre la base de les dades obtingudes, es poden individualitzar les sessions segons les demandes específiques de cadascú, optimitzant el rendiment esportiu, minimitzant el risc de lesions i controlant els processos de readaptació».

La informació obtinguda es divideix en tres aspectes: fisiològic (freqüència cardíaca, nivell d’oxigen, fatiga…), cinemàtica (distància recorreguda, velocitat, acceleració…) i tàctica (mapes de calor i zones d’influència). Mia Guasch, que també és el responsable de l’àrea de metodologia de la Fundació, és qui ha aportat els GPS STATSports i ja ha començat a treballar conjuntament amb l’àrea mèdica del club compartint les dades amb Josep Gebellí, fisioterapeuta.

Deja una respuesta